4 thoughts on “Aluerastit Kuusijärvi - in the dark”

 1. The usual courses are about 3 - 7 km in length, measured along a straight line. Depending on your route choice you might run about 10-50% more than the straight-line course.
  The maps aremostly 1:10 000 scale, so 1 cm on the map is 100 m in real life. For amateurs that do this just for fun around 10 minutes/km (straight-line) is an OK pace, for example 70 minutes for a 7 km course.

 2. Moi!

  Huomasin että olet saanut kartan päälle todellisen juoksureittisi.
  Millä laitteilla ja sovelluksilla olet saanut sen tehtyä?
  Osaatko sanoa kuinka tarkka kyseinen laite on (oletko verrannut laitteen piirrosta kartalla selvästi erottuviin / kohdistettaviin karttapisteisiin)?

  Itse olen suunnistanut aikoinaan paljonkin, mutta valitettavasti perheen ja lasten menot ovat karsineet urheilumäääriä. 🙁
  Ehkä vieläkin nimelläni löytynee osallistumisia aluerasteille. Niistä näkyy, että mainitsemasi 10min/km on ihan ok-aika kuntosuunnistajalle; olenkin pitänyt sitä 50min aikatavoitetta ihan sopivana 5km radoille.
  Mutta mitä tulee tuohon todelliseen juoksureittiin -ja harhailuun rastien ympärillä-, olisin kiinnostunut tuosta sovelluksesta / laitteista. 🙂

 3. Terve,
  GPS-kelloja on ollut viimevuosina Garmin FR405, Garmin FR910XT, Polar V800, ja tällähetkellä Garmin FR735XT. Erot tulevat lähinnä ohjelmistopuolella, miten kello toimii oman puhelimen ja tietokoneen kanssa, sekä webbi-harjoituspäiväkirjasta jne. Makuasia mikä on paras: polar/garmin/suunto. DC-rainmaker sivustolla on paljon vertailuja https://www.dcrainmaker.com/

  GPS-viivaan vaikuttaa kellon mittaus/suodatus asetukset, joissain tapauksissa vetää mutkat suoraksi jos mittaa liian harvoin tai suodaattaa. Tein joskus vertailuja niin että oli 2 laitetta matkassa mukana:

  2012 Tukhoman maratonilla, 2 eri juoksijaa http://www.anderswallin.net/2012/06/ambit-vs-910xt-gps-comparison/

  ja itse tehty vertailu garmin polkupyörä-mittari vastaan puhelin: http://www.anderswallin.net/2011/06/nokia-n900-vs-garmin-edge800-gps-comparison/
  noista voi arvioida tarkkutta..

  Jotkut suunnistusseurat tarjoavat verkossa "reittihärveli" sivustoja joissa on karttapohja jonne voi ladata omasta GPS-kellosta GPX tiedoston. Jos haluaa tehdä tämän itse pitää skannata kartta ja käyttää esim QuickRoute ohjelmaa http://www.matstroeng.se/quickroute/en/
  Tuohon ladataan ensin esim JPG-kuvana skannattu kartta ja lisätään sen jälkeen gps-kellosta GPX tiedosto. Muutamia rasti-pisteitä joutuu siirtämään käsin kohdalleen karttapohjalle - yleensä jos käsin säätää 3-4kpl pistettä ovat reitit ja muut rastipisteet melko hyvin kohdallaan. Kaupunki-ympäristössä tai kovin tiheässä metsässä tai isojen kallioiden vieressä gps-vastaanotto voi olla huonoa ja gps-tieto pielessä.
  Näistä on ihan mielenkiintoista jälkikäteen pohtia virheitä ja pummeja - suosittelen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.